Управителят на  Bundesbank Йоахим Нагел отказа да приеме твърденията, че германската икономика

...
Управителят на  Bundesbank Йоахим Нагел отказа да приеме твърденията, че германската икономика
Коментари Харесай

Управителят на Bundesbank: Германската икономика не е болният човек на Европа

Управителят на  Bundesbank Йоахим Нагел отхвърли да одобри изказванията, че германската стопанска система за " болния човек на Европа ". Той съобщи, че вместо криза или спад през идната година чака растеж на брутният вътрешен продукт( БВП) на страната, съощава Bloomberg. 

Както посочи Нагел, тази година не би трябвало да се счита за добра във връзка с темповете на стопански напредък. Също по този начин обаче не може да се твърди, че през това време Брутният вътрешен продукт на страната е навлязъл във фаза на тежка криза. " През 2024 година [икономическите] резултати ще бъдат по-добри. Отново ще забележим напредък ", заключи гуверньорът на  Bundesbank.

Експертите започнаха да приказват за връщането на статута на " болния човек на Европа " във връзка с немската стопанска система след прогнозата на анализаторите на Международния валутен фонд (МВФ), че Брутният вътрешен продукт на Федерална република Германия евентуално ще бъде единственият измежду брутните артикули на страните от " Г-7 ", който ще намалее в края на тази година. Според специалистите на организацията немската стопанска система ще се намали до края на декември с 0,3% в годишно изражение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР